Absurditou roku se stalo zavírání malých obchodů. Podívejte se na ostatní nominace

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 28. 4. 2021 17:27
Anketa Absurdita roku, jejímž garantem je tento rok Hospodářská komora, se letos zaměřila na - často zrychleně schválená a nelogická - vládní opatření v souvislosti s koronavirovou pandemií. Letos zvolili podnikatelé zavírání malých obchodů. Druhou příčku obsadila káva v pytlíku. Podívejte se na nominované i výsledky ankety podrobněji.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČTK

Pomlázky neprodávat

  • Nominace: Zákaz prodeje pomlázek na Velikonoce, protože nepodléhají výjimce z usnesení vlády o omezení maloobchodního prodeje

"Velikonoční potřeby nespadají do výjimek uvedených v příslušném usnesení vlády, které omezuje maloobchodní prodej. Vymáhání přijatých protikrizových opatření má v kompetenci Policie ČR," uvedl resort průmyslu a obchodu, když se před Velikonoci rozproudila živá debata ohledně možnosti prodeje pomlázek. Ministr průmyslu a obchodu v televizi potvrdil, že vláda o žádných výjimkách v tomto směru neuvažuje.

Obchodníci se nestačili divit a smysl zákazu unikal i Svazu obchodu a cestovního ruchu. Vláda podle vyjádření jeho zástupců dokázala překvapit i po roce pandemie. "Nejnověji na vás plánuje poslat policisty, pokud si koupíte velikonoční pomlázku. Zbláznili jste se už úplně?" reagoval na Havlíčkovo vyjádření prezident svazu Tomáš Prouza. Nakonec však prodej tohoto zboží povolen byl. Ministerstvo uznalo, že do výjimek spadá.

 

Právě se děje

Další zprávy