reklama
restaurace
"Řiďte se pravidly, ať se zase nevidíme on-line." Řada podniků nová opatření uvítala
Řada podniků vyzývá zákazníky, aby respektovali nové nařízení, podle kterého při vstupu do restaurace musí prokázat bezinfekčnost.
"Zlatý" konec roku se hospodám rozplývá. V létě lepily ztráty, teď firmy ruší večírky
V červenci restaurace dosáhly nejvyšších tržeb za uplynulého dva a půl roku, silný byl i srpen a září. Vánoční "večírková" sezona však vypadá špatně.
Při výbuchu restaurace v Číně zahynuli nejméně tři lidé, dalších asi třicet osob je zraněno
Při výbuchu v čínském městě Šen-jang na severovýchodě země ve čtvrtek zahynuli nejméně tři lidé. Dalších zhruba 30 osob je zraněno, uvedla agentura Reuters. Exploze nastala v restauraci a úřady…
Přečíst zprávu
"Lidé jen pípnou a odejdou." Číšníci mají kvůli kartám méně dýšek, kritizují i danění
Masivní rozšíření placení kartou změnilo etiketu spropitného v gastronomii. Některé terminály nabízí funkci, jež hosta požádá o "dýško" v procentech.
Dýňové latté se vrací. Kavárnám i fastfoodům se vyplácí sázka na sezonní menu
Lidé jsou podle marketérů za časově omezené nabídky ochotni zaplatit výrazně více. Proto je restaurace i kavárny tak často do nabídky vrací.
Karty nebereme. Proč řada restaurací v Česku tvrdohlavě trvá na hotovosti
Podnik musí při používání platebního terminálu odvádět provizi. Restaurace si je však započítávají do cen jako u všech ostatních nákladů.
Češi chodí do restaurací méně, raději si posedí doma. S dražším menu počítají
Údaje společnosti Data Servis ukázala, že lidé v současné době přecházejí z každodenních návštěv podniků na pár posezení za měsíc.
Obrazem: Když led, tak z Braníka, třeba i v létě. Taková byla slavná ledárna u Vltavy
Prohlédnout si
50 fotografií
Pivo o dvě, smažák o 17 korun. Restaurace zdražují, Praha už ale útratám nevládne
Češi na oběd do restaurace nechodí tak často jako před lockdownem, ukazují nová čísla. Utrácí za něj ovšem rekordní sumu.
Obědová menu jsou český fenomén. V cizině to musíme vysvětlovat, říká šéf Dáme jídlo
Mírný pokles tempa růstu teď čekáme, přiznává v rozhovoru pro Aktuálně.cz šéf Dáme jídlo Filip Fingl. Zájem zákazníků totiž klesá s teplým počasím.
4:42
Přitvrdí sankce a stačí SMS o covidu? Mluvčí hygieny o kontrolách v hospodách
Od minulého týdne začala hygienikům po celém Česku v kontrolách více pomáhat policie. Požádala o to hlavní hygienička Pavla Svrčinová.
Foto: "Jsme bestiálně zadlužení," přiznávají hospodští. Nemají personál ani zboží
Prohlédnout si
25 fotografií
Zájem o otevřené restaurace je. Zůstává otázka, co přijde po euforii, tvrdí majitelé
Restaurace jsou podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) současně jediná zařízení, kde hosté mohou předložit samotest na koronavirus.
V červnu budou zdarma dva PCR a čtyři antigenní testy, za týden otevřou bazény venku
Bude také možné znovu organizovat skupinové prohlídky památek či muzeí.
Tržby restaurací po otevření zahrádek vzrostly o 77 procent, k zotavení ale nestačí, ukázala data
Tržby gastronomických provozů za první týden, kdy mohly otevřít venkovní prostory, podle společnosti Storyous dodávající do restaurací technologie a pokladní systémy, vzrostly o 77 procent ve…
Přečíst zprávu
Tržby restaurací po otevření zahrádek byly o 60 procent vyšší, ukazují pokladny EET
Tržby gastronomických podniků za první den po otevření restauračních zahrádek byly podle Storyous vyšší, počet otevřených podniků se však nezvýšil.
"V Lidlu mají pevnou pracovní dobu, nevrátí se." Restauracím chybí kuchaři i číšníci
Restaurační zařízení bojují s nedostatkem kvalifikovaného personálu, který kvůli pandemii raději odešel do oborů, kde v této době má jistotu práce.
Foto: "Jasně že jsem se těšil!" Lidé míří na otevřené zahrádky, déšť a zima nevadí
Prohlédnout si
23 fotografií
Přehled
Přehledně: Jak budou fungovat zahrádky? Kolik lidí může být u stolu a co mít s sebou?
Vláda definitivně potvrdila otevření zahrádek od pondělí 17. května. Původně ohlášená pravidla však doznala podstatných změn.
Havlíček povolí hospodám wi-fi. Lidé ale budou muset mít na zahrádkách doklad o testu
Restauratéři nebudou muset podle Havlíčka kontrolovat, zda jsou hosté testováni, očkovaní nebo prodělali covid-19. Na zahrádkách bude možná wi-fi.
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama