Obchoďáky jsou pro IKEA málo, postaví celé čtvrtě

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
22. 8. 2012 18:30
Londýn a Hamburk se mohou těšit na nové městské IKEA části
Foto: LandProp Holding

Praha - Společnost IKEA pokračuje ve svém developerském tažení Evropou. V půlce srpna oznámila, že plánuje vybudovat síť levných hotelů. A nyní německý tisk referuje o tom, že v Hamburku má pod její taktovkou vzniknout celá nová čtvrť pro tisíce lidí.

"Chceme postavit městskou část, ze které bude profitovat celý Hamburk," cituje středeční Hamburger Abendblatt Haralda Müllera, manažera společnosti LandProp, což je dceřiná firma IKEA podnikající v nemovitostech.

Pro projekt, který vedle bydlení nabídne i kanceláře a obchody, nyní představitelé společnosti hledají vhodné místo o rozloze minimálně pěti hektarů. V ideálním případě by nová čtvrť měla vyrůst blízko centra nebo letiště.

Podobný projekt už IKEA přes svou dceřinou společnost LandProp spustila v Londýně. Tam už má vybrané pozemky o rozloze jedenácti hektarů v těsném sousedství olympijského parku. Ve čtvrti East End má do šesti let vyrůst 1200 bytů, kanceláře, hotely a plochy pro prodej.

Už v půlce srpna společnost oznámila, že v Evropě vybuduje zhruba stovku levných hotelů. Celosvětový prodejce nábytku se chce zaměřit především na trhy, na jejichž realitním trhu už působí. Hotely by tedy měly nejprve vznikat v Británii, Polsku, Nizozemsku či Německu.

Investice do nemovitostí označují zástupci IKEA za způsob, jak vložit peníze do dlouhodobých projektů a rozumně je zhodnotit.

 

Právě se děje

Další zprávy