Restauratéři nesouhlasí s návrhem ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), aby kontrolovali bezinfekčnost. Nikdo s nimi téma podle Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP) neprobíral. Pokud si resort zdravotnictví nechá zpracovat právní analýzu, měla by být připravena opravdu poctivě a neopomenout žádný detail. Restauratéři jsou připraveni své podnikání tvrdě bránit. V pátek to řekl restauratér a garant projektu Moje restaurace za AMSP Luboš Kastner.
Vojtěch na páteční tiskové konferenci uvedl, že se vrací myšlenka na zavedení povinnosti pro provozovatele restaurací, aby jejich personál kontroloval, zda je host očkován, prodělal nemoc covid-19 nebo má platný negativní test. Hlavní hygieničce Pavle Svrčinové zadal, aby s právníky ověřila možnost tohoto opatření. "Z epidemiologického hlediska je (opaření) správné, ale musíme mít tu právní jistotu, že nebude hrozit jeho zrušení ze strany soudu," řekl.