gastronomie

Ošklivá rajčata tu dostávají šanci. Finská restaurace vaří ze zbytků od supermarketů
0:58

Ošklivá rajčata tu dostávají šanci. Finská restaurace vaří ze zbytků od supermarketů

Navštívili jsme restauraci, jejíž okolí je jako ze severské detektivky a kde to kuchař nemá lehké. Projekt pomáhá bojovat s plýtváním potravinami.
Restaurace trápí nedostatek kuchařů a číšníků. Pomohli by cizinci

Restaurace trápí nedostatek kuchařů a číšníků. Pomohli by cizinci

Prezident Asociace hotelů a restaurací navrhuje, aby se otevřely možnosti pro zahraniční pracovníky ze zemí mimo EU. Jinde v Evropě to funguje, říká.
Financuje tajnou továrnu trollů. "Putinův kuchař" začínal prodejem párků, teď ho blokují sankce USA

Financuje tajnou továrnu trollů. "Putinův kuchař" začínal prodejem párků, teď ho blokují sankce USA

Jevgenij Prigožin financuje instituci, která z Petrohradu šíří fake news. Putinův oligarcha se mezitím ocitl na sankčním seznamu USA.
Restaurace, které nejvíc šidily. Projděte si nový přehled nejvyšších pokut od ČOI
0:47

Restaurace, které nejvíc šidily. Projděte si nový přehled nejvyšších pokut od ČOI

On-line deník Aktuálně.cz získal přehled všech pokut dosahujících alespoň 30 tisíc korun, které loni uložila ČOI v oblasti veřejného stravování.
Podzimní Flora v Olomouci přilákala 26 tisíc návštěvníků. Hlásala návrat ke kořenům

Podzimní Flora v Olomouci přilákala 26 tisíc návštěvníků. Hlásala návrat ke kořenům

V Olomouci v neděli skončila Mezinárodní přehlídka ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků.
Restaurace, které nejvíc šidily. Projděte si přehled nejvyšších pokut od ČOI

Restaurace, které nejvíc šidily. Projděte si přehled nejvyšších pokut od ČOI

Deník Aktuálně.cz získal přehled všech pokut dosahujících alespoň 25 000 korun, které loni uložila ČOI v oblasti veřejného stravování.
Babiš chystá v Průhonicích další restauraci, chce michelinskou hvězdu

Babiš chystá v Průhonicích další restauraci, chce michelinskou hvězdu

Podnik by měl být otevřen od podzimu příštího roku v rekonstruovaném bývalém hotelu Magnolia.
Stres a úzkost přebily slávu a úspěch. Tragédie šéfkuchaře ukazuje temnou stranu gastrobyznysu

Stres a úzkost přebily slávu a úspěch. Tragédie šéfkuchaře ukazuje temnou stranu gastrobyznysu

Zemřel šéf nejlepší restaurace světa pouhé dva měsíce po velkém úspěchu kvůli psychickému vypětí a přepracování?
Místo zámku pivovar. Češi hledají nové turistické cíle

Místo zámku pivovar. Češi hledají nové turistické cíle

Hrady a zámky? Lidem už běžné prohlídky nestačí, hledají nové zážitky i vzdělání. V kurzu jsou teď například prohlídky pivovarů či návštěvy ekofarem.…
Nový minipivovar v Praze otevírá majitel pizzerií Coloseum

Nový minipivovar v Praze otevírá majitel pizzerií Coloseum

Minipivovary zažívají v Česku stále boom – jen loni jich přibylo asi padesát, v Praze mimo jiné Vinohradský pivovar.
Lokál míří mimo Prahu, Karpíšek chystá i zcela nový podnik

Lokál míří mimo Prahu, Karpíšek chystá i zcela nový podnik

Úspěšná síť letos otevře restaurace v Plzni a Brně. Vlastní podniky rozvíjejí také pivovary Staropramen nebo Bernard.
Průzkum: Třetina firem daruje partnerům univerzální poukázky

Průzkum: Třetina firem daruje partnerům univerzální poukázky

Téměř desetina podniků dává vstupenky na kulturní či sportovní akce, čtyři procenta darují nějaký typ zážitku, gastronomického nebo adrenalinového.
Značka Paukert míří mimo Prahu. Natland chystá franšízy

Značka Paukert míří mimo Prahu. Natland chystá franšízy

Franšízový koncept na řetězec lahůdek a bister vzniká po dohodě s rodinou Paukertovou. Zkrachovalé pražské lahůdkářství Natland prodal za korunu,…
Pochoutky z Tyrol, slovenský kebab. Do ČR jdou nové značky

Pochoutky z Tyrol, slovenský kebab. Do ČR jdou nové značky

Podle odborníků z oboru je tuzemský trh téměř nasycen - Česko má mezi okolními zeměmi nejvíc restaurací, fastfoodů a barů na hlavu. Uspět tak může…
Startuje televize Mňam TV, láká na Itala Ridiho i na Rosáka

Startuje televize Mňam TV, láká na Itala Ridiho i na Rosáka

Televize o vaření chce ve střednědobém horizontu získat sledovanost až tři procenta.
Vládci české gastronomie. Deset osobností podle Ekonomu

Vládci české gastronomie. Deset osobností podle Ekonomu

Desítka restauratérů, kteří se zásadně zapsali do moderních dějin tuzemského pohostinství.
Pokračovat