Půjčky bez úroku, volání za 49 Kč, firemní čistírna. Projděte si, jak odměňuje motor české ekonomiky

Iva Špačková Iva Špačková
5. 6. 2017 6:58
Tuzemské firmy mají problém získat zaměstnance nebo udržet ty stávající. Jak tento problém řeší automobilky - páteř českého průmyslu? Škoda Auto po jednání s odbory odsouhlasila zaměstnancům řadu nových výhod. Konkurenční TPCA a Hyundai ještě jednání čekají, ale také zde už nabízejí jinde nevídané benefity.
Foto: ČTK

Půjčky na auto - podmínky poskytnutí

Kdo může o půjčku zažádat?

Každý zaměstnanec se smlouvou na dobu neurčitou a pracující ve firmě déle než jeden rok. V době podání žádosti nesmí mít jinou nesplacenou zápůjčku u firmy na auto nebo na bydlení či ručit za půjčku někoho jiného ve Škodovce. Nárok na půjčku je jednou za tři roky, a to na nový vůz značky Škoda.

Prověřuje se bonita žadatele?

Ano. Zaměstnanec a také i ručitel nesmí být v době uzavření smlouvy v exekuci či v insolvenci. Ručitel musí být také zaměstnanec firmy se smlouvou na dobu neurčitou a pracovat pro ní minimálně tři měsíce. Ani ručitel nemůže mít jinou půjčku ve firmě a nesmí být manželem/kou či partnerem/kou žádajícího zaměstnance či na mateřské nebo rodičovské dovolené.

Jak velký je úrok za poskytnutí půjčky?

Je bezúročná.

I když zaměstnanec přestane pro firmu pracovat?

Pokud zaměstnance odejde, zaplatí úrok (obvyklý v daném čase a místě) z dlužné částky a zbývající dluh do šesti měsíců od skončení pracovního poměru. Výjimku tvoří pouze výpovědi či dohody ze zdravotních nebo organizačních důvodů, v takových případech se úrok nepřipočítává. Pokud bývalý zaměstnanec doloží svoji nezaměstnanost registrací na úřadu práce, lze prodloužit dobu splácení bez úroku až na jeden rok. Ve zvlášť těžkých případech se postupuje individuálně například formou splátkového kalendáře.

Jak dlouho se půjčky splácí?

Nejdéle šest let. Výše měsíčních splátek se stanovuje individuálně podle možností zaměstnance.

 

Právě se děje

Další zprávy