Přijeďte k nám, přispějeme na pobyt. Přehled turistických dotací, které nabízí kraje

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 19. 7. 2020 18:30
Řadě obyvatel Česka letos nezbude než trávit dovolenou v tuzemsku. Kraje se snaží koronakrize využít a zároveň si kompenzovat bolestivý výpadek turistů z ciziny. Některé regiony se rozhodly nalákat návštěvníky tím, že jim nabízejí slevy na ubytování či vstupy na zajímavá místa zdarma. Ušetřit se na pobytech dají i tisíce korun. Aktuálně.cz v přehledu zmapovalo konkrétní nabídky všech 14 krajů.
Jihlavská ZOO
Jihlavská ZOO | Foto: ZOO JIhlava

Kraj Vysočina - ubytování o tisícovku levněji

Od 1. července se ubytovací zařízení v regionu mohou přes portál slevy.vysocina.eu registrovat a nabídnout volné kapacity. Musí jít o zařízení s minimálně pěti pokoji a alespoň deseti lůžky.

"Pro veřejnost bude systém generující slevový poukaz otevřen 13. července 2020. Slevu 1000 korun dostane turista starší 15 let, pokud se v ubytovacím zařízení na území kraje zdrží alespoň tři noci," uvedla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Jana Fischerová.

Podmínkou je provedení nové rezervace v registrovaném zařízení v termínu od 13. července do 31. října, a to ve skupině 2 až 6 osob, přičemž minimálně jeden z hostů musí být starší 18 let. Na voucher bude mít nárok pouze osoba starší 15 let, která je schopna se prokázat občanským průkazem či jiným průkazem totožnosti. O slevu bude v této turistické sezoně možné požádat pouze jednou. 

  • Kraj pro letošní léto také mimořádné snížil vstupné do svých muzeí a galerií a také na hrady Roštejn a Kámen, které spravuje. Jednotné základní vstupné 20 korun platí od července do konce září.
 

Právě se děje

Další zprávy