Přijeďte k nám, přispějeme na pobyt. Přehled turistických dotací, které nabízí kraje

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 19. 7. 2020 18:30
Řadě obyvatel Česka letos nezbude než trávit dovolenou v tuzemsku. Kraje se snaží koronakrize využít a zároveň si kompenzovat bolestivý výpadek turistů z ciziny. Některé regiony se rozhodly nalákat návštěvníky tím, že jim nabízejí slevy na ubytování či vstupy na zajímavá místa zdarma. Ušetřit se na pobytech dají i tisíce korun. Aktuálně.cz v přehledu zmapovalo konkrétní nabídky všech 14 krajů.
Plovárna České Budějovice
Plovárna České Budějovice | Foto: ČTK

Jihočeský kraj - 30 procent sleva na ubytování

Jižní Čechy patří k nejnavštěvovanějším regionům v Česku. Letos zde mohou turisté ušetřit za ubytování až 30 procent z ceny. Musí se ale ubytovat v hotelu nebo penzionu, který se přihlásil do programu na podporu cestovního ruchu a má kapacitu minimálně pět pokojů a zároveň minimálně 10 lůžek.

  • Sleva bude poskytnuta, pokud turisté stráví v penzionu či hotelu nejméně tři noci a rezervaci udělali až po 15. červnu letošního roku. Každé zařízení může z programu vyčerpat maximálně 150 tisíc korun. Některá populární zařízení ale už limitu dosáhla. Informace najdete na: https://leto.jiznicechy.cz/ 

Dále mohou návštěvníci kraje získat slevový poukaz na aktivity, pokud se v kraji ubytují alespoň na dvě noci. Vyberou si místo, opět na webu, které by rádi navštívili, řeknou to v ubytovacím zařízení a to vytiskne požadovaný voucher.

 

Právě se děje

Další zprávy