Přijeďte k nám, přispějeme na pobyt. Přehled turistických dotací, které nabízí kraje

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 19. 7. 2020 18:30
Řadě obyvatel Česka letos nezbude než trávit dovolenou v tuzemsku. Kraje se snaží koronakrize využít a zároveň si kompenzovat bolestivý výpadek turistů z ciziny. Některé regiony se rozhodly nalákat návštěvníky tím, že jim nabízejí slevy na ubytování či vstupy na zajímavá místa zdarma. Ušetřit se na pobytech dají i tisíce korun. Aktuálně.cz v přehledu zmapovalo konkrétní nabídky všech 14 krajů.
Zámek Konopiště ve Středočeském kraji.
Zámek Konopiště ve Středočeském kraji. | Foto: Shutterstock

Středočeský kraj - vouchery za ubytování a trojvstupenka

  • Ve Středočeském kraji dostanou hosté hotelů a penzionů za alespoň dvě noci strávené v některém zařízení slevové vouchery.

Ty je pak možné uplatnit v příspěvkových organizacích Středočeského kraje až do celkové hodnoty 500 Kč. Platnost voucherů bude 30 dní, nejpozději půjdou uplatnit 30. listopadu. Držitel voucheru získá bezplatný vstup na expozice a výstavy.

Od 1. července si mohou návštěvníci kraje, aniž by v kraji přenocovali, zakoupit také zvýhodněnou vstupenku do tří příspěvkových organizací kraje: do Galerie Středočeského kraje, Českého muzea stříbra a Regionálního muzea v Kolíně. Trojvstupenka nazvaná Klíč k pokladům nabízí 30% až 50% slevu na vstupném do většiny expozic uvedených objektů.

Trojvstupenka vyjde ve variantě plného vstupného na 350 korun a celková výše vstupného je ponížena o 30 % stejně jako u vstupného sníženého, tedy pro děti, studenty a seniory, která stojí 180 korun. Padesátiprocentní úsporu pak představuje rodinná vstupenka pro dva dospělé a maximálně tři děti do 15 let, kterou rodiny pořídí za 600 korun.

  • Vyčerpané poukázky budou na konci sezony slosovány o ceny. Pravidla soutěže jsou k dispozici na: www.gask.cz/soutezklickpokladum

Kraj hodlá přispět na turistiku také místním obyvatelům, ovšem pouze těm, kteří pracují na krajském úřadu Středočeského kraje nebo v organizacích založených nebo zřízených Středočeským krajem. Dostanou vouchery ve výši 1000 korun, které mohou využít například na vstupy do turistických cílů, na gastronomické služby, wellness služby, na koupalištích či v zoo a v botanických zahradách.

 

Právě se děje

Další zprávy