Přijeďte k nám, přispějeme na pobyt. Přehled turistických dotací, které nabízí kraje

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 19. 7. 2020 18:30
Řadě obyvatel Česka letos nezbude než trávit dovolenou v tuzemsku. Kraje se snaží koronakrize využít a zároveň si kompenzovat bolestivý výpadek turistů z ciziny. Některé regiony se rozhodly nalákat návštěvníky tím, že jim nabízejí slevy na ubytování či vstupy na zajímavá místa zdarma. Ušetřit se na pobytech dají i tisíce korun. Aktuálně.cz v přehledu zmapovalo konkrétní nabídky všech 14 krajů.
Proslulá místa v Česku, Karlovy Vary
Proslulá místa v Česku, Karlovy Vary | Foto: Shutterstock

Slevy na vstupné v Karlovarském a Zlínském kraji

Karlovarský kraj

Do konce října mohou lidé využít volný vstup do krajských kulturních institucí, tedy do Muzea Karlovy Vary, Královské mincovny v Jáchymově, Muzea Sokolov, Hornického muzea Krásno, do Dolu Jeroným, Štoly č. 1 Jáchymov, Muzea Cheb, do Galerie umění Karlovy Vary, Letohrádku Ostrov, Interaktivní galerie Becherova vila, Galerie výtvarného umění v Chebu, Retromusea, Galerie 4 - galerie fotografie.

V rámci podpory cestovního ruchu nabídly například Karlovy Vary vouchery na pobyty v lázních, Mariánské Lázně nabízejí animační program pro rodiny s dětmi "Coolonáda".

Zlínský kraj

Od začátku července běží v kraji nová prázdninová akce nazvaná "Zlínský kraj dětem", v rámci které mají až do konce letních prázdnin děti a mládež do 18 let zcela zdarma vstupné do krajských expozic.

Podívat se tak mohou například do Muzea luhačovického Zálesí v Luhačovicích, Národního kulturního památníku na Ploštině, Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně nebo hradu Malenovice s jeho výstavami a expozicemi. Studenti jsou na recepcích a pokladnách pouze požádáni o předložení dokladu potvrzujícího věk držitele.

 

Právě se děje

Další zprávy