Přijeďte k nám, přispějeme na pobyt. Přehled turistických dotací, které nabízí kraje

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 19. 7. 2020 18:30
Řadě obyvatel Česka letos nezbude než trávit dovolenou v tuzemsku. Kraje se snaží koronakrize využít a zároveň si kompenzovat bolestivý výpadek turistů z ciziny. Některé regiony se rozhodly nalákat návštěvníky tím, že jim nabízejí slevy na ubytování či vstupy na zajímavá místa zdarma. Ušetřit se na pobytech dají i tisíce korun. Aktuálně.cz v přehledu zmapovalo konkrétní nabídky všech 14 krajů.
Historické centrum Olomouce
Historické centrum Olomouce | Foto: ČTK

Olomoucký kraj - sleva za ubytování

Díky kartě Olomouc region Card je možné zdarma či se slevou navštívit zhruba 180 turistických cílů v kraji. Od začátku července mohou 48hodinovou variantu této karty získat zdarma všichni ti, kteří se v hromadných ubytovacích zařízeních v kraji ubytují na dobu čtyř a více nocí. Karet je pořízeno 10 tisíc kusů, jejich distribuce probíhá prostřednictvím turistických informačních center.

  • Olomoucký kraj spustil také kampaň, která je pod mottem #nezapomennajeseniky zaměřená na aktivní turistiku, cykloturistiku a lázeňství na Jesenicku, obdobná kampaň probíhá také na střední Moravě pod mottem Pohoda na Střední Moravě.
 

Právě se děje

Další zprávy