Česko-ruská komora sílí. Přidalo se deset firem

Ekonomika Ekonomika
12. 12. 2012 16:28
Česká spořitelna, Rudolf Jelínek či ČKD Group rozšířily členy rusko-českého uskupení
Lukoil je jedním ze zakládajících členů komory.
Lukoil je jedním ze zakládajících členů komory. | Foto: Lukoil

Praha  - Smíšená Rusko-česká obchodní komora, nově založené lobbystické uskupení firem, se rozrostla o další členy. K zakládajícím jedenácti firmám či sdružením se na dnešním valném shromáždění komory přidalo dalších deset, mezi nimi například Česká spořitelna, ČKD Group nebo likérka Rudolf Jelínek, napsal ve svém středečním vydání internetový deník Insider.

Rusko-česká komora vznikla v září a oficiálně registrována byla teprve minulý měsíc. Mezi její zakládající členy patří například Hospodářská komora, Lukoil, Moravské naftové doly miliardáře Karla Komárka, Vemex nebo Volksbank, tedy vesměs firmy, v nichž se buď protíná český a ruský kapitál, ale i ty, které jsou výhradně ruské či české.

Komora si vytkla za cíl podporovat vzájemný obchod mezi Ruskem a Českem a také investice v jedné či druhé zemi.

"Mohu potvrdit, že jsme se stali členem Česko-ruské smíšené obchodní komory. Výhody členství spatřujeme v tom, že nám umožní potkat se s potenciálními klienty aktivními v regionech, které nás zajímají. Právě Rusko je zemí, kam řada exportérů vyváží nebo se vyvážet chystá," sdělila deníku Aktuálně.cz Klára Pačesová z oddělení firemní komunikace České spořitelny.

Jaké zájmy mají firmy sdružené v rusko-české komoře. Kdo stojí v jejím čele a kdo má největší vliv?
Další podrobnosti čtěte v placeném deníku Insider

 

Právě se děje

Další zprávy