Automatické brány ušetří námahu a zvýší bezpečí domu

td
17. 1. 2012 11:43
Dopřejte si luxus automatické brány, která usnadní parkování a zvýší vaše pohodlí
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Zejména během zimy je otvírání vjezdové brány u rodinného domu poměrně nepříjemnou záležitostí. Často se stává, že brána už zůstává neustále otevřená, protože se nikomu nechce vylézat z vozu a zavírat ji za sebou. Maximální pohodlí zajistí automatické brány, u kterých stačí pouze zmáčknout tlačítko na ovladači a brána se sama otevře. Nejvíce tuto pomoc oceníte v období mrazů, kdy je povrch silnice ledovatý a hrozí, že se auto už nerozjede, automatika přijde vhod i v noci nebo v dešti.

Při výběru vzhledu brány je praktické přihlédnout k celkovému ladění domu a hlavně plotu. I když u automatických bran není takový výběr, jako třeba u garážových dveří, lze přizpůsobit alespoň barvu a design. Je nutné přizpůsobit způsob pohonu vjezdové brány její hmotnosti a konstrukci, svou roli hraje také svažitost pozemku nebo povětrnostní vlivy. Pro úzké pozemky, kde chybí volný prostor, se skvěle hodí křídlová konstrukce brány, pokud se potýkáte s bránou v kopci, problém vyřeší silnější motor pohonu.

Většina moderních firem dbá na to, aby automatické brány byly skutečně bezpečné a snadno ovladatelné. Bývají proto vybaveny přídavnými systémy, které zajišťují ochranu uživatelů. Velmi praktické je například rozeznávání překážek, které ocení zejména rodiny s malými dětmi. Brána se okamžitě přestane otevírat ve chvíli, kdy rozezná ve své dráze cizí předmět. Pokud ztratíte ovladač, mělo by být možné je ručně odblokovat, což přijde vhod i při nečekaném výpadku proudu.

 

Právě se děje

Další zprávy