Jak snadno nahradit chybějící garáž?

td
16. 1. 2012 16:12
Přístřešek pro auto většinou postačí, kutilové ale ocení zděnou konstrukci

Téměř každá domácnost již dnes disponuje minimálně jedním automobilem a není výjimkou, že některé rodiny upotřebí auta až tři. Není se proto čemu divit, že garáž se stala téměř nepostradatelným doplňkem většiny zahrad. Zejména při koupi starší nemovitosti sestává, že garážové stání chybí. Jak se vypořádat s chybějícím chráněným prostorem pro parkování automobilu snadno a rychle?

Nabízí se varianta vlastní stavby klasické cihlové garáže, pro kterou je možné vytvořit si vlastní návrh a maximálně tak přizpůsobit prostor individuálním potřebám. Zděná garáž ovšem vyžaduje nemalé finanční náklady a také práci při stavbě, což nemusí každému vyhovovat. Levnější variantou jsou dřevěná garážová stání. Jejich stavba nezabere tolik času, materiál je lehčí, ale nenabízí takovou tepelnou izolaci a stálost. Dřevěná garáž bez pevné podlahy by se dala přirovnat k přístřešku na auto a příliš se nehodí k práci spojené s automobilem.

Další možností je koupě již hotové garáže. Mezi ně patří například plechové stavby, které lze pořídit v ceně od osmi tisíc korun. Plechová garáž se zřejmě nestane ozdobou zahrady, svou práci však odvede docela obstojně. Nejkvalitnější zázemí však nabízí přece jen garáž zděná, která je bezpečnější a dobře odolává jakémukoli počasí. Pokud garáž není určena k práci a skladování nepotřebných věcí, nejjednodušší cestou je stavba dřevěného přístřešku.

 

Právě se děje

Další zprávy