Demonstrace o víkendu prověří systém parkování v Praze. Připomeňte si, jak funguje

Vladislav Jasan
Aktualizováno 22. 6. 2019 11:37
Organizátoři protivládních demonstrací ze spolku Milion chvilek očekávají, že v neděli 23. června dorazí na Letnou na 300 tisíc lidí. Jak to ovlivní dopravu? A parkování? Odstavit auto v Praze není jen tak, systém barevných zón doplňují P+R parkoviště, využít lze i podzemní garáže obchodních domů a další. Připomínáme informace k jednotlivým typům parkování v hlavním městě.
Foto: Jakub Plíhal

Na obchodní domy je spoleh

Parkovací domy v obchodních centrech naopak představují místa, kde se na možnost zaparkovat můžete vcelku spolehnout. Tedy pokud zrovna není před Vánoci a lidé nemíří za nákupy na poslední chvíli nebo pokud se zrovna v okolí nekoná nějaká monstrózní akce. Výhodou center je i to, že nabízejí určitý počet hodin k zaparkování zadarmo. Například OC Nový Smíchov, odkud je to do centra, co by kamenem dohodil, nabízí přes týden tři hodiny stání zdarma, o víkendu pět. Následně je ale parkování zpoplatněno a poměrně draze. Doporučujeme tedy dobu zdarma nepřešvihnout.

Lákavě se pro návštěvníky centra Prahy jeví parkování v Palladiu na náměstí Republiky, za hodinu se zde ale platí 55 korun a zdarma není ani minuta. Na druhou stranu do garáží pod Palladiem se dá snadno zajet i s velkým vozem (BMW X5 a spol.), což již nemusí platit o naproti stojící Kotvě, kde vyjde hodina na 50 korun. Informace k tarifům a cenám parkování naleznete vždy na webových stránkách daného centra.

 

Právě se děje

Další zprávy