Demonstrace o víkendu prověří systém parkování v Praze. Připomeňte si, jak funguje

Vladislav Jasan
Aktualizováno 22. 6. 2019 11:37
Organizátoři protivládních demonstrací ze spolku Milion chvilek očekávají, že v neděli 23. června dorazí na Letnou na 300 tisíc lidí. Jak to ovlivní dopravu? A parkování? Odstavit auto v Praze není jen tak, systém barevných zón doplňují P+R parkoviště, využít lze i podzemní garáže obchodních domů a další. Připomínáme informace k jednotlivým typům parkování v hlavním městě.
Foto: Economia

Další barevné zóny

Oranžové a zelené zóny obecně nejsou určeny pro dlouhodobé parkování rezidentů, ale krátkodobě pro návštěvníky. Oranžové jsou určeny pro nejvýše dvouhodinové stání, zelené až pro šestihodinové. Platí se v automatech, ceny většinou odpovídají fialovým zónám. Elektromobilisté parkují zdarma i na zelené a oranžové.

Veškeré informace o pražských parkovacích zónách nabízí speciální web www.parkujvklidu.cz, mapu příslušných zón naleznete i na populárním serveru Mapy.cz, kde naleznete i informace ke každé jednotlivé ulici.

Pokud ale jedete do Prahy jen občas, nedoporučujeme na možnost zaparkovat jen tak na ulici ve vybrané zóně spoléhat. Obsazenost míst se pochopitelně výrazně mění podle toho, jestli je ráno, nebo večer, a také podle polohy. Jsou fialové zóny, kde můžete auto nechat prakticky vždy, jinde ale budete mít problém.

 

Právě se děje

Další zprávy