Třetí SUV, či nový Rapid Spaceback připomínající BMW. Známe tajné plány Škody na nejbližší roky

Ondřej Běhal
31. 8. 2017 16:33
Menší změny na Fabii a Superbu, dosud nejsilnější Kodiaq, ale také revoluce u modelové řady Rapid, z níž vzejde třetí vůz kategorie SUV. Z několika důvěryhodných zdrojů ve Škodě Auto jsme sestavili přehled novinek, které česká automobilka chystá v nejbližších dvou letech. Najdete je uvnitř grafiky.

Podrobné recenze vozů Škoda aktuálně prodávaných na českém trhu si můžete přečíst zde.

Rapid a Rapid Spaceback

Rok 2019 bude u Škody Auto ve znamení revolučních změn u řady Rapid. Ze současných dvou typů karoserie zůstane zachovaný pouze hatchback Spaceback (na fotce červené auto). Nová generace ale dostane mnohem výraznější design. Zvětšenou mřížku chladiče v přední části ozdobí množství chromu, zaujme i spodní část nárazníku.

Auto bude postaveno na nové podvozkové platformě pro malá auta koncernu Volkswagen, kterou v současnosti využívají například nové generace modelů Seat Ibiza a VW Polo. Proti stávajícímu Rapidu Spaceback se prodlouží a zejména značně rozšíří. Jméno Rapid zmizí a vůz by se měl jmenovat pouze Škoda Spaceback.

Stávající Rapid liftback (na snímku zelený vůz), tedy jakási zmenšená a výrazně levnější verze Octavie, nástupce nedostane. Místo ní začne Škoda vyrábět třetí vůz kategorie SUV menší než Karoq. Půjde spíše o křížence (crossover) hatchbacku a SUV než plnohodnotné SUV, protože vůz nebude mít možnost pohonu všech kol. Stane se tedy konkurencí vozů typu Renalt Captur, Peugeot 2008 nebo Citroën C4 Cactus.

 

Právě se děje

Další zprávy