Je to Škoda Karoq, ale na zádi má nápis Yeti. Tuhle raritu můžete potkat na českých silnicích

Eva Srpová Eva Srpová
15. 6. 2017 17:16
Pozorní řidiči mohou mít štěstí a na českých silnicích v okolí Mladé Boleslavi občas potkat Škodu Karoq, která má na víku kufru nápis svého předchůdce, modelu Yeti. Znamená to, že na některých světových trzích jméno Yeti přežije? Ne, jde jen o testovací prototyp a raritu, která brzy zmizí z provozu.
Škoda Karoq s nápisem Yeti na pravé straně víka kufru je ojedinělý úkaz na českých silnicích.
Škoda Karoq s nápisem Yeti na pravé straně víka kufru je ojedinělý úkaz na českých silnicích. | Foto: Eva Srpová

Při troše štěstí lze na českých silnicích, zejména v okolí Mladé Boleslavi, potkat Škodu Karoq, která se ale podle jména netváří jako Karoq. Na zádi má nápis Yeti poděděný po svém předchůdci.

Karoq je ale celosvětové jméno, pouze v Číně bude mít ještě přidanou hodnotu. "Model Karoq ponese na všech trzích značky jednotný název a označení. Pouze na trhu v Číně, tak jako je tomu i v případě ostatních modelů, ponese ještě čínský ekvivalent jména, viz např. Octavia - MingRui, Superb - HaoRuie," vysvětluje Vítězslav Pelc, PR manažer značky Škoda v České republice.

Testovací prototyp s pravostranným řízením a nápisem Yeti místo Karoq jsme potkali na dálnici směrem na Mladou Boleslav.
Testovací prototyp s pravostranným řízením a nápisem Yeti místo Karoq jsme potkali na dálnici směrem na Mladou Boleslav. | Foto: Eva Srpová

Proč tedy testovací mula automobilky může mít na zádi název Yeti? Podle vyjádření z automobilky jde o rané prototypy, které začaly jezdit v době, kdy byl nový název Karoq před veřejností tajen.

"Jde opravdu spíše o raritu, v technologickém oddělení byli nuceni na záď auta něco dát a skutečný název auta se ještě nesměl prozradit," dodává Vítězslav Pelc ze Škody Auto.

Testovací prototypy, navíc s nápisem Yeti, tak brzy ze silnic zmizí.

 

Právě se děje

Další zprávy