Traktorista zablokoval Letenský tunel. V protisměru naboural osobní auto

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 3. 2024 15:26
Ve čtvrtek se do Prahy opět sjely na protest proti vládě desítky zemědělců, které svými traktory a další zemědělskou technikou zablokovaly centrum Prahy. Podobně jako v polovině února se akce neobešla bez problémů. Někteří účastníci vysypali před Úřad vlády slámu a hnůj, jiný traktor pak zase zablokoval Letenský tunel.
Foto: X / HZS Praha

"V Letenském tunelu zasahujeme u nehody traktoru a osobního auta," napsali pražští hasiči na sociální síť X, kde svůj příspěvek ještě doplnili fotografiemi z místa nehody. Na nich je patrné, že červený traktor vjel patrně do protisměru při jízdě směrem na Letnou, kde se srazil s Toyotou Corollou Cross. Policisté později doplnili, že jeden člověk z osobního vozu byl zraněný.

Že jel traktor pravděpodobně v protisměru, následně potvrdil serveru Novinky.cz mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Ten také doplnil, že tunel byl obousměrně uzavřen, Technická správa komunikací pak kolem druhé hodiny upřesnila, že tunel je již průjezdný směrem do centra. Ve druhém směru zůstává uzavřený. Hasiči pak na již zmíněné sociální síti uvedli, že po zadokumentování nehody policií budou vozidlo z tunelu vyprošťovat.

Zemědělci začali do Prahy přijíždět z několika směrů brzy ráno a jejich hlavním cílem byl Úřad vlády na nábřeží Edvarda Beneše. V centru města se kvůli tomu tvořily kolony, musely být také odkloněny některé linky hromadné dopravy projíždějící právě kolem sídla vlády.

Traktory také absolvovaly okružní jízdu mimo jiné na Letné kolem stadionu fotbalové Sparty. Ta večer hraje osmifinále Evropské ligy s anglickým Liverpoolem, a jak na sociální síť X napsal vedoucí komunikace pražského klubu Ondřej Kasík, i jim protesty působí nemalé potíže.

Následně byla naplánovaná demonstrace před Úřadem vlády a kolem druhé hodiny odpoledne postupný odjezd z metropole. Agrární komora, která spolu se Zemědělským svazem dnešní protest proti některým vládním krokům v oblasti zemědělství uspořádala, odhaduje účast až 3,5 tisíce lidí a více než 700 kusů traktorů a další zemědělské techniky.

 

Právě se děje

Další zprávy