Vypadá staře, ale uvnitř je moderní. Nové Suzuki Jimny sází na retrovzhled a offroadovou techniku

Hranatá karoserie a offroadová technika pod ní. To je nové Suzuki Jimny.
Čtvrtá generace Suzuki Jimny sází na hranaté tvary karoserie, které však nejsou samoúčelné. Jednak se vůz s minimálními převisy, krátkým rozvorem náprav a specifickými nárazníky hodí do terénu, jednak je z něj podle Suzuki dobře vidět. Tomu pomáhají A-sloupek téměř v pravém úhlu, rovná kapota i nízko posazená boční linie oken.
Plastové rozšíření podběhů opět vypadá nejen efektně, ale chrání karoserii před odlétajícími kamínky. Z minulé generace zůstala rezerva umístěná na pátých dveřích, které se navíc otevírají do strany. Naopak světla se přesunula z karoserie do nárazníku, což by mělo rozšířit vstupní otvor do kufru.
Na co chce Suzuki u nového Jimny sázet více než doposud, je individualizace. V nabídce bude osm barev karoserie, včetně nových a exkluzivně pro Jimny vyvinutých odstínů Kinetic Yellow a Jungle Green. Více konvenční je ovšem bílý lak.
Některé odstíny bude možné kombinovat s tmavou střechou, která se tak vizuálně propojí s černou maskou chladiče a plastovými nárazníky, respektive blatníky.
Foto: Suzuki
Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 7. 2018 15:10
Jedním z nejdéle prodávaných aut na českém trhu je Suzuki Jimny. V pořadí třetí generace malého off-roadu se představila v roce 1998 a od té doby se stále nabízí jen s drobnými změnami. To už však bude platit jen do letošního roku - japonská automobilka totiž v uplynulých dnech odhalila podobu čtvrté generace modelu Jimny. A ta vypadá ještě více retro než generace končící. Tvarem karoserie evokuje zmenšený Mercedes třídy G, jemuž se třídveřový model výrazně přiblíží v terénu. Co všechno nový vůz nabízí, se podívejte do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy