Rychlost supersportů v rodinném balení. Splašená kombi proslavilo Audi, má je i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 7. 2019 6:02
Nabídka ostrých hatchbacků a SUV je v současné době široká, naproti tomu sportovní kombi jsou úzce profilovanou skupinou automobilů. Přitom spojení praktické karoserie a silného motoru je na první pohled zajímavou kombinací. V těchto dnech navíc slaví jeden ze symbolů této třídy 25 let od svého vzniku. V galerii si proto můžete připomenout nejen Audi RS2 Avant, ale i některé další "splašené" kombíky z minulosti i současnosti.

Chrysler 300C SRT-8 Touring - Americké svaly

I v Americe vyrobili pro Evropu hodně rychlé kombi. Odvozené bylo od Chrysleru 300C Touring, který vznikl především kvůli evropskému trhu. Verze SRT-8 se tak v Americe prodávala jen jako sedan, kombi z roku 2006 však nabídlo stejnou techniku (na snímku vlevo). Především 6.1litrový osmiválec Hemi s 317 kW. Typicky americká je kombinace automatu s pohonem zadních kol, stokilometrovou rychlost kombi pokořilo za zhruba pět vteřin.

Ne jako Chrysler 300C, ale jako Dodge Magnum SRT-8 (vpravo) se rychlé kombi nabízelo i v USA. Ostatně Magnum byla americká odvozenina z Chrysleru 300C. Výkonová i dynamická data jsou prakticky stejná jako u Chrysleru, v Evropě jde ale o vzácnější model - dostal se sem jen v rámci šedého dovozu.

 

Právě se děje

Další zprávy