Blíží se konec naftových motorů? Diesely jsou levnější než dřív, stojí jako benzin

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 3. 2019 6:02
Prodeje naftových motorů padají a některé automobilky se dieselů prakticky zcela zbavily. Někde bez náhrady, jinde je nahradily hybridní či plně elektrické jednotky. Stále nicméně zůstává řada výrobců, která naftové agregáty ve své nabídce má. I u nich lze ale vypozorovat jistý trend - a to zlevňování těchto verzí. A i když je sleva poskytnuta i na benzinový agregát, zvýhodnění dieselu bývá často větší. Prohledali jsme proto české ceníky automobilek a našli zajímavé slevy právě na naftové motory, přičemž ty nejvyšší najdete v galerii. Ušetřit můžete statistíce, a to i u horkých novinek.
Foto: Peugeot

Peugeot 308 - zvýhodnění až 140 tisíc

Také Peugeot je z těch automobilek, které větší či menší bonusy nabízí prakticky ke všem svým modelům. Namátkou třeba u naftové 208 lze ušetřit i 89 tisíc korun, u naftové 2008 až 90 tisíc korun a u 5008 i 85 tisíc korun.

Jeden z nejvyšších bonusů však Peugeot nabízí u kompaktního hatchbacku či kombi 308. Ten nabízí naftové motory 1.5 BlueHDi s 75 nebo 96 kW, respektive 2.0 BlueHDi se 130 kW. Dvoulitr je vždy spojen s automatem, patnáctistovka jej nabízí za příplatek k silnější specifikaci.

Výše zvýhodnění se liší dle karoserie a výbavy. Hatchback v provedení Active tak u slabší patnáctistovky nabízí zvýhodnění 80 tisíc korun. Provedení GT Line, které se pojí výhradně s 96kW jednotkou nabízí slevu 135 tisíc u manuálu a 140 tisíc u automatu. Rázem tak jednotka startuje těsně pod půl milionem. Vrcholný dvoulitr zůstává vyhrazen verzi GT, u niž ušetříte rovných 100 tisíc. Více se o vozidle dozvíte zde.

Kombi SW znamená ve výbavě Active úsporu 70 tisíc u 75kW verze a 75 tisíc u 96kW verze. U provedení Allure je bonus 95, respektive 100 tisíc u silnější patnáctistovky, varianta GT Line pak u 96kW dieselu uspoří 110 a 120 tisíc. Větší úspora znamená automatickou převodovku. Model GT s dvoulitrem pak stejně jako u hatchbacku znamená slevu 100 tisíc korun. Další informace o kombi najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy