Škoda se stará o seniory ve svých řadách

Tomáš Rybecký
17. 11. 2012 12:24
Škoda Auto byla oceněna za program pro starší zaměstnance
Foto: Aktuálně.cz

Škoda Auto za své jednání vůči starším zaměstnancům získala nejprestižnější nezávislou národní cenu „TOP Odpovědná firma 2012" v kategorii „Firma vstřícná k seniorům". Je to již čtvrté ocenění značky Škoda v rámci této soutěže.

„Know-how a zkušenosti starších zaměstnanců mají pro společnost Škoda Auto nevyčíslitelnou hodnotu," říká člen představenstva společnosti za oblast personalistiky Bohdan Wojnar. „Starší zaměstnanci mají často specifické potřeby, například pokud jde o ergonomické uspořádání pracoviště či v otázkách zdraví. Je samozřejmé, že těmto zaměstnancům poskytujeme speciální péči."

Škoda Auto již několik let rozvíjí svůj program seniority a řeší problémy, se kterými se tato skupina zaměstnanců často potýká. Mezi klíčové cíle společnosti patří udržení zaměstnanců v aktivním pracovním poměru, podpora zdraví a také hledání řešení pro zaměstnance se změněnou zdravotní způsobilostí. Hlavní myšlenkou je, že je vždy lepší možným zdravotním problémům předcházet, nežli je následně řešit. Například programem zdravotních benefitů, který má za cíl motivovat zaměstnance k péči o jejich zdraví.

 

Právě se děje

Další zprávy