Škoda Karoq dostala několik prvků výbavy, které jiné škodovky nemají. Víme přesně, kdy je obdrží

Eva Srpová Eva Srpová
5. 6. 2017 7:21
S technologickými novinkami v automobilovém průmyslu to obvykle funguje tak, že je výrobce uvede poprvé ve svých vlajkových lodích nebo zkrátka v nejvyšších a nejdražších modelových řadách, a teprve pak je postupně zařazuje na seznam výbavy levnějších modelů z nižších tříd. V případě Karoqu ale Škoda představila několik moderních prvků, které nemá ani Kodiaq, natož Superb. Víme, o které položky jde a kdy se jich ostatní Škody dočkají.

Karoq, nástupce SUV Yeti, je zástupcem třídy SUV střední třídy. Nad ním v hierarchii Škody stojí Kodiaq a samozřejmě Superb, automobil střední třídy. 

Přestože tedy nejde o nejdražší vozidlo značky (i když ceny zatím známé nejsou), přichází na trh s prvky výbavy, které ostatní škodovky nemají a dostanou je později a některé možná vůbec. 

Sestavili jsme seznam, o které prvky výbavy jde a kdy se objeví na seznamu příplatků pro Kodiaq, Superb, případně také Octavii, Rapid a Fabii.

Foto: Škoda Auto

Dočká se i Rapid nebo dokonce Fabia?

O některých prvcích výbavy, které má Karoq a v brzké době je dostanou také Kodiaq, Octavia nebo Superb, se v budoucnosti uvažuje také pro Rapid a Fabii. Podle vyjádření z automobilky to ale nebude dříve než s příchodem zcela nové generace.

 

Právě se děje

Další zprávy