Škoda Karoq dostala několik prvků výbavy, které jiné škodovky nemají. Víme přesně, kdy je obdrží

Eva Srpová Eva Srpová
5. 6. 2017 7:21
S technologickými novinkami v automobilovém průmyslu to obvykle funguje tak, že je výrobce uvede poprvé ve svých vlajkových lodích nebo zkrátka v nejvyšších a nejdražších modelových řadách, a teprve pak je postupně zařazuje na seznam výbavy levnějších modelů z nižších tříd. V případě Karoqu ale Škoda představila několik moderních prvků, které nemá ani Kodiaq, natož Superb. Víme, o které položky jde a kdy se jich ostatní Škody dočkají.

Karoq, nástupce SUV Yeti, je zástupcem třídy SUV střední třídy. Nad ním v hierarchii Škody stojí Kodiaq a samozřejmě Superb, automobil střední třídy. 

Přestože tedy nejde o nejdražší vozidlo značky (i když ceny zatím známé nejsou), přichází na trh s prvky výbavy, které ostatní škodovky nemají a dostanou je později a některé možná vůbec. 

Sestavili jsme seznam, o které prvky výbavy jde a kdy se objeví na seznamu příplatků pro Kodiaq, Superb, případně také Octavii, Rapid a Fabii.

Foto: Škoda Auto

Rolo uchycené na pátých dveřích

Zatím nemáme k dispozici fotografii, nicméně Karoq dostal údajně také speciální rolo, tedy kryt, který zakrývá zavazadelník, jenž je uchycen na pátých dveřích. Majitel vozu tedy nemusí tento kryt nijak ovládat, po zavření víka kufru je jeho obsah ukryt před zvědavci. 

Jde o prvek výbavy, který je pro Karoq unikátní a jiná Škoda ho nemá. A zatím se ani neuvažuje, kdy ho bude mít.

 

Právě se děje

Další zprávy