Motor show Legendy letos uctí výročí sportovní divize AMG i Ferrari, láká i na české Pagani Huayra

Jde o jediné Pagani Huayra ve střední a východní Evropě, koupil ho český zákazník. Vůz bude vystaven na letošní slavnosti Legendy.
Každý ročník Legend je věnován výročí některé z automobilek, případně má jednotící téma. Letos je jedním z hlavních témat italský design a italské karosárny. "Budeme vystavovat 20 italských hvězd," vysvětluje Lubor Kos . Na hlavním podiu tedy bude stát několik italských skvostů, patří mezi ně například Lamborghini Miura.
Návštěvníci se budou moci těšit také na Lamborghini Centenario. Vůz vznikl v limitované čtyřicetikusové sérii. Pod kapotou má V12 o objemu 6,5 litru a může jet rychlostí přes 350 km/h.
Další představitelem italské krásy bude Alfa Romeo 8C Zagato.
Letos se slaví padesátileté výročí od založení značky AMG, která se v pozdějších letech stala součástí koncernu Daimler. Takzvaná "Rudá svině", model 300 SEL 6,8 AMG divizi proslavil. Vůz nebude na letošních Legendách poprvé, své místo si tu ale vždy zaslouží.
Foto: Motor show Legendy
Eva Srpová Eva Srpová
1. 6. 2017 18:54
Motoristická slavnost Legendy, která se letos koná už počtvrté, přiveze do parku psychiatrické nemocnice v Bohnicích mnoho skvostů jak na dvou, tak především na čtyřech kolech. Ve dnech 10. a 11. června zde představí automobilovým fanouškům na více než 1000 vystavených exponátů. Bude mezi nimi také například Pagani Huayra českého majitele, ale i Alfa Romeo 8C Zagato nebo Lamborghini Miura.

O víkendu 10. a 11. června 2017 proběhne v pořadí už čtvrtý ročník motoristické slavnosti Legendy, který se tradičně koná v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze Bohnicích. 

Loni show navštívilo 35 000 návštěvníků, bylo zde vystaveno téměř 1400 aut. "Letos bychom rádi pokořili hranici 40 000 návštěvníků," říká ředitel motor show Legendy Lubor Kos. 

Lákadel tu bude vystaveno opravdu hodně, opět bude možné se těšit na více než tisíc aut. Mezi ty nejcennější podle Lubora Kose patří Lamborghini Centenario a Miura, Pagani Huayra a Alfa Romeo 8C Zagato. Na další vozy se podívejte do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy