Škoda upravuje ceníky. Základní Octavia stojí o 18 tisíc víc než před měsícem

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 10. 2018 12:57
Škoda Auto pokračuje v přechodu své nabídky na emisní normu Euro 6.2. První vlna motorových i cenových změn přišla v srpnu, pár dnů před začátkem platnosti přísnější normy. Mladoboleslavský výrobce však již tehdy upozorňoval, že poměrně úzká nabídka se bude rozšiřovat. To platí pro téměř všechny modelové řady. Vůbec poprvé také můžeme nahlédnout do ceníku Kodiaqu s novými motory. Zároveň si ale Škoda připravila i jedno nepříjemné překvapení - opět zdražila Octavii, v základu nyní stojí o 18 tisíc více.

Pro přehled všech nových modelů Škoda na českém trhu klikněte sem.

Foto: Škoda Auto

Laurin & Klement

Druhá výbava Ambition stojí od 736 900 korun, se srovnatelným turbodieselem je potom o 34, respektive 21 tisíc korun dražší. Linie Style začíná na 806 900 korunách, srovnatelná naftová verze je oproti dřívějšku o 38, respektive 25 tisíc korun dražší. Standardní výbava se však nezměnila.

Novinkou v nabídce je luxusní provedení Laurin & Klement, dostupné pouze s pohonem všech kol. Dvoulitr se 110 kW začíná na 1 011 900 korunách, za 140 kW je třeba zaplatit minimálně 1 108 900 korun. Výbava obsahuje mimo jiné adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu, panoramatický kamerový systém, parkovací asistent, navigaci s osmipalcovou obrazovkou, kožené čalounění nebo adaptivní tlumiče.

 

Právě se děje

Další zprávy