Škoda upravuje ceníky. Základní Octavia stojí o 18 tisíc víc než před měsícem

Jan Matoušek Jan Matoušek
31. 10. 2018 12:57
Škoda Auto pokračuje v přechodu své nabídky na emisní normu Euro 6.2. První vlna motorových i cenových změn přišla v srpnu, pár dnů před začátkem platnosti přísnější normy. Mladoboleslavský výrobce však již tehdy upozorňoval, že poměrně úzká nabídka se bude rozšiřovat. To platí pro téměř všechny modelové řady. Vůbec poprvé také můžeme nahlédnout do ceníku Kodiaqu s novými motory. Zároveň si ale Škoda připravila i jedno nepříjemné překvapení - opět zdražila Octavii, v základu nyní stojí o 18 tisíc více.

Pro přehled všech nových modelů Škoda na českém trhu klikněte sem.

I velké SUV plní normy

Kodiaq byl na konci prázdnin jedinou škodovkou, která ještě neměla oficiální ceník verzí plnících normu Euro 6.2. To už neplatí, i velké SUV již dostalo čisté motory. Benzinový je zatím jediný, 1.5 TSI o výkonu 110 kW s vypínáním válců, nahrazující starší 1.4 TSI se stejným výkonem a vypínáním válců. Volit lze mezi manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou, která stojí navíc 50 tisíc korun. Samotný benzinový Kodiaq ve verzi Active startuje na 681 900 korunách. 

Turbodiesel 2.0 TDI o výkonu 110 kW se nabízí ve třech verzích. S pohonem předních kol a automatem DSG, se čtyřkolkou a manuálem a se čtyřkolkou a automatem DSG. První dvě verze stojí shodně od 779 900 korun, o 32 tisíc více než před novou emisní normou. Třetí varianta vychází na nejméně 829 900 korun, což je opět o 32 tisíc více.

Vrcholem je dvoulitr se 140 kW, pohonem všech kol a dvouspojkovým automatem za cenu od 876 900 korun. To je o 19 tisíc korun více než doposud.

Všechny tyto ceny platí pro základní verzi Active, jejíž standardní výbava se nezměnila.

 

Právě se děje

Další zprávy