Seat Leon je v Česku dražší než nový VW Golf. Srovnání se Škodou Octavia překvapí

Jan Matoušek Jan Matoušek
13. 5. 2020 6:02
Seat jako poslední z koncernu Volkswagen zveřejnil české ceny nové generace kompaktního modelu. Leon dostal oproti předchůdci radikálně jiný design exteriéru i interiéru, zároveň došlo i na novou techniku. Ta se však příliš neodlišuje od té v novém Golfu či Octavii. Španělský vůz v Česku začíná na 484 900 korunách, kam ho to staví ve srovnání s koncernovými sourozenci?

Končící Seat Leon

Seat také doprodává končící generaci Leonu, a to s karoserií hatchback i kombi. Už nějakou dobu lze přitom volit jen ze dvou nejvýše posazených verzí FR a Xcellence, což znamená vždy poměrně bohatou výbavu.

Obě výbavy mají kupříkladu dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a osmi reproduktory, přední i zadní elektrická okna, diodové mlhovky nebo 17palcová litá kola.

Seat navíc nabízí akční skladové vozy FR Black Matt, které mají třeba také diodová přední světla, parkovací senzory, couvací kameru, čalounění Alcantarou nebo 18palcová litá kola. U nich anoncuje výhodu až 146 tisíc u hatchbacku a až 200 tisíc u kombi.

Bohatě vybavený Leon předchozí generace se tak dá ze skladových zásob sehnat i za cenu pod 400 tisíc korun. Počítat navíc můžete i s 96kW verzí 1.5 TSI, nikoliv jen základním tříválcem. Uvedená cena je podmíněná třeba využitím financování nebo vozem na protiúčet, i bez těchto bonusů jsou ale ceny skladových aut poměrně příznivé. Přesto je vhodné vždy prověřit situaci u konkrétního prodejce, za jakých podmínek je vůz dostupný. Více o výhodných skladových vozech různých značek najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy