Seat Arona mimo jiné prozrazuje, jak bude vypadat nové SUV od Škody. Za volantem se nudit nebudete

28. 10. 2017 7:17
Seat uvádí na trh svůj malý crossover s názvem Arona. Atraktivní automobil sympatických rozměrů by měl v nabídce španělské značky suplovat chybějící kombi na bázi nové Ibizy. Z hlediska vnitřního prostoru samozřejmě neposkytuje stejné služby jako kombi, ale má zase jiná pozitiva. Už jsme se s ním svezli, a tak vám prozradíme jaká. Arona v portfoliu patří mezi Ibizu a Leon, v základní verzi Reference s nejslabším motorem 1.0 TSI/70 kW přijde na 365 900 korun.

Výrazné detaily dotváří atraktivní celek

Arona sama o sobě jako celek vypadá spíše jako nafouklý hatchback. SUV z ní dělají až tzv. outdoorové detaily: robustní nárazníky, ochranné prvky pro podběhy kol a rozšíření bočních prahů nebo podélné střešní nosiče a ochranné panely z hliníku na spodní části nárazníků.

Specialitou a charakteristickým prvkem je pak stylizované písmeno X vyryté do karoserie na střešním sloupku C, což je takový nevyřčený znak všech crossoverů. A nerezový proužek v C sloupku navíc odděluje střechu od ostatních částí karoserie, což umožnilo dvoubarevné lakování. Ale o tom až později. 

Charakteristickým prvkem některých výbav je i maska chladiče. Na snímku vidíte variantu, která je vlastní pro verzi a Xcellence, sportovní FR má čistě černou strukturu včelí plástve.

 

Právě se děje

Další zprávy