Seat Arona mimo jiné prozrazuje, jak bude vypadat nové SUV od Škody. Za volantem se nudit nebudete

28. 10. 2017 7:17
Seat uvádí na trh svůj malý crossover s názvem Arona. Atraktivní automobil sympatických rozměrů by měl v nabídce španělské značky suplovat chybějící kombi na bázi nové Ibizy. Z hlediska vnitřního prostoru samozřejmě neposkytuje stejné služby jako kombi, ale má zase jiná pozitiva. Už jsme se s ním svezli, a tak vám prozradíme jaká. Arona v portfoliu patří mezi Ibizu a Leon, v základní verzi Reference s nejslabším motorem 1.0 TSI/70 kW přijde na 365 900 korun.

Objemem kufru mezi premianty segmentu

Celočalouněný zavazadlový prostor Arony nabízí v základním pětimístném uspořádání celkem 400 litrů, což jej v tomto ohledu řadí ve své třídě mezi ty větší. Sedadla druhé řady lze samozřejmě jednoduše sklopit v poměru 60:40.

Podlaha zavazadlového prostoru je dvojitá a díky té vyšší poloze vznikne po sklopení opěradel rovná ložná plocha. Celkem nabízí Arona ve dvoumístném uspořádání až 1280 litrů využitelného objemu, což je srovnatelné třeba s Citroënem C3 Aircross. 

Zadní víko se ovládá pouze manuálně, ale protože je lehké a poměrně malé, nemůže to nikomu způsobit problém. Nakládací hrana je samozřejmě o něco výš než v Ibize. 

 

Právě se děje

Další zprávy