Nový vyzyvatel Škody Karoq: Renault Austral má sebevědomou cenu a bohatou výbavu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 11. 2022 6:02
Renault Kadjar sice úplným prodejním propadákem nebyl, vzhledem k boomu segmentu kompaktních SUV od něj ale značka čekala nejspíše trochu jiná čísla. Napravit to má jeho nástupce, který výrazně změnil nejen techniku a vnější vzhled, ale také jméno. Říkají mu Austral a na českém trhu startuje na 770 tisících korunách. Není to málo, jak si ale vede v porovnání s konkurencí?
Foto: Renault

Renault Austral Iconic - od 925 000 Kč

Výbava Iconic se podobně jako Techno Esprit Alpine nabízí výhradně se silnějším mildhybridem a automatickou převodovkou. V porovnání se stupněm Techno pak má navíc třeba sledování mrtvého úhlu, sledování dopravy při couvání s detekcí chodů i cyklistů, adaptivní tempomat nebo pomocníka pro bezpečné opuštění vozu. 

Z komfortních prvků nechybí vyhřívání volantu a předních sedadel, elektricky stavitelné sedadlo řidiče s masážní funkcí, panoramatický kamerový systém nebo elektrické víko kufru. Součástí vnějšího vzhledu pak jsou 20palcová litá kola, chromované střešní ližiny nebo "F1 lišta" v barvě karoserie v předním nárazníku.

Kromě toho se otevírá cesta k příplatkům třeba ve formě diodových matrix světel se stálým dálkovým svícením s vykrýváním protijedoucích vozidel za 22 tisíc nebo 9,3palcového průhledového displeje za 15 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy