Nový vyzyvatel Škody Karoq: Renault Austral má sebevědomou cenu a bohatou výbavu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 11. 2022 6:02
Renault Kadjar sice úplným prodejním propadákem nebyl, vzhledem k boomu segmentu kompaktních SUV od něj ale značka čekala nejspíše trochu jiná čísla. Napravit to má jeho nástupce, který výrazně změnil nejen techniku a vnější vzhled, ale také jméno. Říkají mu Austral a na českém trhu startuje na 770 tisících korunách. Není to málo, jak si ale vede v porovnání s konkurencí?
Foto: Renault

Renault Austral Techno - od 770 000 Kč

Základní cena nového Australu je i na poměry kompaktních SUV posazená poměrně vysoko. 770 tisíc korun i přes nedávnou vlnu zdražování není typická "cena od", své důvody ale má. Jednak fakt, že se nabízí s již zmíněným čtyřválcovým mildhybridem - jako jediná má tato výbava slabší 103kW verzi -, jednak fakt, že výbava vozu je velmi bohatá.

Už tradičně nechybí nouzové brzdění s detekcí chodců a cyklistů, pomocník pro jízdu v pruhu s aktivní korekcí dráhy jízdy nebo sledování únavy řidiče. Z komfortních prvků má Austral Techno dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio s osmi reproduktory, 12palcovou navigaci, parkovací senzory vpředu, na bocích i vzadu, automatické stěrače nebo bezklíčové odemykání a startování.

A ani designově to není kdovíjak chudý příbuzný, když mu nechybí adaptivní diodová přední světla, zadní diodová světla nebo 19palcová litá kola. Jedinou barvou bez příplatku je nemetalická bílá, černá a šedá metalíza přijdou na 18 tisíc, červená, modrá a bílá metalíza pak dokonce na 22 tisíc korun. K dispozici je i dvoubarevné lakování, jeho cena je 15 tisíc korun.

Jinak jsou příplatky povětšinou sloučené do paketů: třeba vyhřívaná přední sedadla a čelní sklo stojí 12 tisíc, panoramatická střecha a ližiny 25 tisíc a sada bezpečnostních asistentů včetně sledování mrtvého úhlu vyjde na 10 tisíc korun. Adaptivní tempomat přijde na dalších sedm tisíc.

 

Právě se děje

Další zprávy