Nový vyzyvatel Škody Karoq: Renault Austral má sebevědomou cenu a bohatou výbavu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 11. 2022 6:02
Renault Kadjar sice úplným prodejním propadákem nebyl, vzhledem k boomu segmentu kompaktních SUV od něj ale značka čekala nejspíše trochu jiná čísla. Napravit to má jeho nástupce, který výrazně změnil nejen techniku a vnější vzhled, ale také jméno. Říkají mu Austral a na českém trhu startuje na 770 tisících korunách. Není to málo, jak si ale vede v porovnání s konkurencí?
Foto: Renault

Renault Austral Techno Esprit Alpine - od 875 000 Kč

Novinkou Renaultu, která právě u Australu slaví premiéru, je výbava pojmenovaná Esprit Alpine. Jedná se o nástupce výbavy RS Line, takže je nasnadě, že přináší SUV trochu sportovního stylu navíc. Jiný je kupříkladu přední nárazník s takzvanou šedou F1 lištou (evokuje tvar předního křídla monopostu), kola mají standardně 20 palců a karoserie se chlubí černými doplňky.

Ty ale v kombinaci se standardní černou metalízou až tolik nevyniknou a za další odstíny se připlácí stejně jako u verze Techno. Specialitou určenou jen pro varianty Esprit Alpine je matný šedý lak, který přijde na 40 tisíc korun. Podmíněný je ale u varianty Techno příplatkem 15 tisíc za dvoubarevnou karoserii a 10 tisíc za elektrické víko kufru.

Vedle vizuálních doplňků má tato verze navíc i modré prošívání sedadel, volant prošívaný v barvách francouzské trikolory nebo zadní diodová světla s prostorovou grafikou. Otevírají se také cesty k dalším příplatkům a zvýhodněným paketům. Austral Techno Esprit Alpine se nabízí jen se 118kW mildhybridem nejméně za 875 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy