Nový vyzyvatel Škody Karoq: Renault Austral má sebevědomou cenu a bohatou výbavu

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 11. 2022 6:02
Renault Kadjar sice úplným prodejním propadákem nebyl, vzhledem k boomu segmentu kompaktních SUV od něj ale značka čekala nejspíše trochu jiná čísla. Napravit to má jeho nástupce, který výrazně změnil nejen techniku a vnější vzhled, ale také jméno. Říkají mu Austral a na českém trhu startuje na 770 tisících korunách. Není to málo, jak si ale vede v porovnání s konkurencí?
Foto: Renault

Renault Austral Iconic Esprit Alpine - od 955 000 Kč

Nejdražší verzí Australu je model Esprit Alpine založený na výbavě Iconic. Ten má za 955 tisíc korun mimo jiné čtení dopravních značek, které spolupracuje s navigací a upozorňuje na překročení povolené rychlosti, pomocníka pro jízdu v koloně a na dálnici nebo elektricky nastavitelné sedadlo spolujezdce. Dále nechybí ani vizuální prvky podobně jako u verze Techno Esprit Alpine: to znamená šedou "F1 lištu", černé střešní ližiny, specifický design 20palcových kol nebo prošívání volantu v barvách francouzské trikolory.

Připlatit se opět dá 40 tisíc za matný šedý lak a třeba prémiový audiosystém Harman Kadron s dvanácti reproduktory přijde (stejně jako u obyčejné výbavy Iconic) na 22 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy