Před dvaceti lety se v bazarech nejvíce kupovaly Favority, teď Octavie. Tak šel čas s kupcem ojetin

Felicia byla léta oblíbeným a také nejprodávanějším autem v inzerátech s ojetinami.
Před dvaceti lety byl nejprodávanějším autem v autobazaru Favorit vyrobený v letech 1989 až 1994 a nejčastěji v bílé barvě. "Tehdy se průměrně prodával za cenu 79 000 korun," říká Michal Häckl z AAA Auto.
Po pěti letech se Favorit na přední pozici vystřídal za Felicii. Nejžádanější byla červená s motorem 1,3 litru a v průměru se dala pořídit za 142 000 Kč.
V roce 2007 se stala nejprodávanějším modelem v AAA Auto Fabia, a to nejlépe tři až sedm let stará. Zákazníci navíc začali zvedat své požadavky, takže často požadovali metalický lak, ABS a posilovač řízení. "S průměrným nájezdem 65 tisíc km po prvním majiteli a servisní knížkou měl tento vůz průměrnou cenu 180 tisíc korun," připomíná Michal Häckl z autobazaru. Fabia se na špici nejžádanější ojetiny v Česku držela celé roky, jen se postupně zvyšoval standard. V roce 2012 byla nejprodávanější Fabia, ale už s klimatizací a elektricky ovládanými okny vpředu, stará zhruba čtyři až devět let.
"Velký zlom přišel v roce 2016, kdy se nejoblíbenějším vozem stala Škoda Octavia Combi s motory 1.9 a 1.6 TDI 77 kW nebo 2.0 TDI 103 kW, často s automatickou klimatizací, ESP, všemi čtyřmi elektrickými okny, po prvním nebo druhém majiteli za průměrnou cenu 190 tisíc korun," říká Häckl z AAA Auto.
Foto: Radek Pecák
Eva Srpová Eva Srpová
7. 7. 2017 14:01
Jaká auta se nejvíce prodávala v autobazarech před dvaceti lety? Pět let starý bílý Favorit za cenu 79 000 korun. Od té doby se trh s ojetinami zásadně proměnil. Sestavili jsme žebříček nejoblíbenějších ojetých aut za 20 let v historii největšího českého autobazaru.

Nejprodávanějším autem v autobazarech v roce 1997 byla bílá Škoda Favorit. Časem ji vystřídala Felicia, poté Fabia.

Čechy oblíbená Octavia Combi se stala nejprodávanějším vozem v autobazaru AAA Auto teprve až loni.

Podívejte se do galerie na nejprodávanější a nejzajímavější auta, která prošla českým autobazarem. A pokud vás zajímá řebříček nejprodávanějších nových aut, klikněte sem.

 

Právě se děje

Další zprávy