Tato Škoda Fabia na první pohled maskuje, že má najeto milion a čtvrt kilometrů. Projeli jsme ji

Jde o raritu, tato Fabia ujela více než jeden a čtvrt milionu kilometrů.
Tato modrá Škoda Fabia první generace vyjela z továrny 21. 12. 2005. Podle dobového ceníku výbava Elegance stála v základu 452 900 Kč, s příplatky tohoto kusu se ale cena zvedla zhruba o 150 000 korun.
Sloužila jako služební vozidlo spediční firmy a měla přiděleného jednoho řidiče. Navíc pejskaře, který s sebou svého psa neustále vozil.
Řidič s Fabií ročně najel v průměru více než 100 000 kilometrů.
Letos v létě má tedy Fabia za svůj dvanáctiletý život najeto více než 1 267 000 kilometrů.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
5. 7. 2017 7:50
S modrou Škodou Fabia její první majitel najel více než 1 250 000 kilometrů a celé roky jí dopřával pravidelný autorizovaný servis. Ve chvíli, kdy Fabia měla definitivně dosloužit, automobilka se rozhodla ji odkoupit a půjčovat novinářům, aby dokázala, že její vozy vydrží hodně.

Asi málokomu se naskytne příležitost projet se tak raritním vozem. Tato modrá Škoda Fabia má najeto více než jeden a čtvrt milionu kilometrů, konkrétně 1 267 796. My jsme s ní ujeli dalších 700 km.

Podívejte se do galerie, jak vypadá, na kterých místech byste do ní její letité zkušenosti v provozu nikdy neřekli a kde je to naopak vidět. 

V autobazaru by byla s přiznaným kilometrovým nájezdem neprodejná. Ostatně, to je také důvod, proč podvodníci stáčejí tachometry, lidé se totiž často rozhodují při koupi ojetiny podle toho, kolik má vůz najeto, namísto aby se zaměřili na skutečný stav vozu.

Zájemci o ojeté auto se nechají ošálit tím, jak dobře vůz vypadá zvenčí, zda nemá přední část osekanou od kamínků nebo jestli jsou kolem klik dveří viditelné škrábance.

"Přitom obecně platí, že zamaskovat skutečný nájezd na těchto vnějších dílech je relativně snadné, lak se dá rozleštit či retušovat, zašlé světlomety se také dají renovovat. V interiéru je sice maskování nájezdu komplikovanější, ale jde to. Přitom podstatnější je technický stav vozu," připomíná Jindřich Topol, regionální manažer výkupu v AAA Auto.

 

Právě se děje

Další zprávy