Foto: Začíná největší evropský autosalon. Známe novinky, které v Ženevě ukáže Škoda i další značky

Volkswagen ukáže v Ženevě sourozence Škody Kodiaq - prodlouženou verzi SUV Tiguan nazvanou Allspace.
Svoje první SUV má konečně i Alfa Romeo. Jmenuje se Stelvio a poprvé ho ukázala loni na podzim na autosalonu v Los Angeles, v Ženevě slaví evropskou premiéru. SUV střední třídy měří na délku téměř stejně jako Škoda Kodiaq, 4,68 m. Hlavními konkurenty mu ale budou Audi Q5 a BMW řady 3.
Renault v Ženevě definitivně znovuzrodí značku Alpine, která se stane jeho výrobcem sportovních vozů. Nový dvoumístný sporťáček A110 má ctít zásady nízké hmotnosti, agility a kompaktnosti. Technické detaily se dozvíme až v Ženevě, prosakují ale neoficiální zprávy o zrychlení z 0 na 100 km/h během 4,5 s a pohonu zadních kol.
Audi ukáže na ženevském výstavišti premiéru nejsportovnější verze modelu A3. Audi RS3 Sportback pohání pětiválcový benzinový motor 2.5 TFSI s výkonem až 400 koní, který raketu s pohonem všech kol vystřelí z místa na stovku během 4,1 s. České ceny budou známé v dubnu, uvedení na trh přijde v srpnu.
Tužší podvozek a sportovnější vzhled slibuje BMW u modernizované řady 4 ve všech jejích karosářských verzích Coupé, Gran Coupé a Cabrio.
Foto: Volkswagen
Ondřej Běhal
6. 3. 2017 6:33
Prvním novinářským dnem se 7. března rozběhne nejvýznamnější evropský autosalon. Na ploše ženevského výstaviště se tradičně představí obrovské množství novinek, z nichž většinu dříve nebo později uvidíme i na českých silnicích. Aktuálně.cz se podařilo s předstihem sehnat informace o některých důležitých premiérách, které najdete v galerii. Letos se však chystá i řada překvapení, která se odhalí až na místě. Aktuálně.cz tam bude mít svého zpravodaje, takže o nich bude informovat. Pokud byste se chtěli do Ženevy sami podívat, vězte, že pro veřejnost autosalon na výstavišti Palexpo otvírá ve čtvrtek 9. března od 10 h a vstup pro dospělého činí 16 švýcarských franků, tedy přibližně 400 korun.
 

Právě se děje

Další zprávy