U těchto automobilek se originalita nenosí. 25 případů, kdy mají odlišná auta stejné jméno

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 11. 2017 7:34
Jak se vymýšlejí jména automobilů? U některých značek je tvoří počítač, někde odkazují na určitě geografické místo a jinde zase připomínají slavnou osobnost z historie firmy. Jsou ale i případy, kdy výrobcům došly nápady a již někdy použité jméno se objeví znovu. V lepším případě jde o duplikování v rámci automobilky, v tom horším nesou stejné jméno naprosto rozdílné modely konkurenčních výrobců. V následující grafice najdete 25 příkladů situací, v nichž výrobci při výběru jména svého vozu nebyli příliš originální.

Na přehled nových automobilů na českém trhu se podívejte pod tímto odkazem.

Foto: Aktuálně.cz

Škoda Rapid

Sportovní Škoda Rapid není první tohoto jména. Již před druhou světovou válkou dostal toto jméno středně velký rodinný automobil. Jako kupé z osmdesátých let si jej ale pamatuje většina lidí.

Foto: Aktuálně.cz

Škoda Rapid

V roce 2011 se označení na trh vrátilo, i když u naprosto jiného automobilu. Škoda jím v Indii vybavila kompaktní sedan, technicky příbuzný Volkswagenu Vento. Vůz v asijské zemi vzniká dodnes.

Foto: Radek Pecák

Škoda Rapid

V roce 2012 se jméno Rapid vrátilo i do Evropy, když jej dostal liftback a později hatchback nižší střední třídy. v Číně je od tohoto modelu odvozen sedan.

Foto: Výrobci

Renault Rapid

V osmdesátých a devadesátých letech byl na trhu ještě další Rapid, ten od Renaultu. Šlo o užitkový model, který byl na většině trhů známý pod jménem Express nebo Extra. V německy mluvících zemích ale dostal jméno Rapid.

 

Právě se děje

Další zprávy