Nejrychlejší SUV, luxusní kupé i dostupné sporťáky. Prohlédněte si auta pro rok 2018

Nejrychlejší SUV, luxusní kupé i dostupné sporťáky. Prohlédněte si auta pro rok 2018
Alpine A110 - Už letos na jaře se v Ženevě představil odvážný projekt na vzkříšení slavné francouzské sportovní značky Alpine. A110 slibuje adrenalinové svezení s lehkým sportovním vozem. Auto váží jen 1080 kilogramů, protože je vyrobeno převážně z hliníku. Benzinový čtyřválec má výkon 252 koní, ale přesto dokáže poslat nápaditý vůz z nuly na stovku za 4,5 sekundy.
Audi Q8 - Německé luxusní automobilce Audi dosud chyběl model, který by se dokázal postavit oblíbenému SUV-kupé BMW X6. Změnit to má Audi Q8. Na výběr budou naftové a benzinové motory, jež později doplní i hybridní varianta s možností dobíjet baterie ze zásuvky. Chystá se i sportovní model SQ8, jenž by se měl představit do konce roku.
Bentley Continental GT - Poměrně zastaralé velké kupé už potřebovalo změnu. Novinka, která se oficiálně předvedla na autosalonu ve Frankfurtu, přichází znovu s opulentním designem s luxusními detaily. Totální přepracování kabiny jde ruku v ruce s modernou, auto je také nadité novými technologiemi. Dvanáctiválec má výkon 635 koní.
BMW i8 Roadster - Luxusnímu ekologickému sporťáku se docela daří, a tak po několika letech přišel čas na model, o kterém už u BMW mluví delší čas. Auto bez střechy nepřijde o jeden svůj důležitý prvek, který tak přitahuje – vzhůru výklopné dveře. A to je dobře.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
29. 12. 2017 12:23
Příští rok na silnice vyrazí řada zajímavých novinek, nejen od luxusních automobilek. Bojovat se bude hlavně v kategorii SUV, ani kupé a sportovní vozy ale nezůstanou pozadu. Podívejte se, na co se můžete v novém roce těšit.
 

Právě se děje

Další zprávy