Z Rumunska přijíždí na české silnice Ford EcoSport. Designem i vlastnostmi míří na starší generaci

Z Rumunska přijíždí na české silnice Ford EcoSport. Designem i vlastnostmi míří na starší generaci
Celkovým pojetím designu navazuje modernizovaný EcoSport na větší modely Edge a Kuga. Nechybí výrazný nasávací otvor chladiče, do boků protažené přední světlomety, výrazné mlhové světlomety ani klínovitý profil a střešní spojler
Designéři však u malého EcoSportu nedokázali dokonale skloubit všechny linie a prolisy do harmonického celku. Na svědomí to má hlavně nepoměr prosklené a plechové části karoserie, takže automobil spíše připomíná karikaturu výše zmíněné Kugy
S 4096 mm délky je EcoSport nejkratším automobilem ve svém segmentu a má po Suzuki Vitara také druhý nejkratší rozvor (2519 mm)
Zároveň je suverénně nejvyšší (1653 mm). Šířkou 1765 mm se nachází přibližně uprostřed konkurence, která se pohybuje v rozpětí 1729 mm (Citroën C4 Cactus) až 1800 mm (Hyundai Kona)
Foto: Jiří Kaloč
Jiří Kaloč
28. 12. 2017 13:07
Jednou z prvních automobilových novinek roku 2018 bude kompaktní SUV Ford EcoSport. V nabídce Fordu i na výrobních linkách továrny v rumunské Craiově tento model nahrazuje minivan B-Max, který skončil letos na podzim bez náhrady. Exkluzivně jsme se s novým crossoverem od Fordu seznamovali na silnicích v okolí portugalského Estorilu.
 

Právě se děje

Další zprávy