Nejen Češi milují Octavii. Automobilové bestsellery z více než 30 světových trhů

Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 3. 2019 6:03
Nejprodávanějším autem na světě se za rok 2018, stejně jako za rok 2017, stala Toyota Corolla. O to více překvapující může být fakt, že z největších světových trhů je Corolla ve skutečnosti nejoblíbenější jen na jediném. Tvrdí to alespoň britský Autocar, jenž z dat společnosti JATO Dynamics, která se mimo jiné prodeji nových aut zabývá dlouhodobě, sestavil žebříček nejoblíbenějších aut na 30 nejvýznamnějších trzích světa. Jak si stojí například Škoda Octavia, se podívejte do galerie.

Na nejoblíbenější auta v Česku se podívejte zde.

Foto: Výrobci

Thajsko: Toyota Hilux - 149 tisíc prodaných kusů

Toyota Hilux se v žebříčcích nejoblíbenějších aut objevuje pravidelně, není tedy překvapení, že se pick-up v některých zemích objevuje na příčce nejvyšší. Tak jako v Thajsku za 149 336 prodaných kusů. Sluší se také podotknout, že Hilux dělá v Thajsku Toyotě téměř polovinu všech jejích prodejů.

Když je řeč o Hiluxu, neměla by zapadnout také informace, že jde například o nejpopulárnější model v Argentině (s více než 33 tisíci prodanými kusy podle dat webu Global Fleet) i v Jihoafrické republice. Tyto trhy se nicméně v žebříčku dle dat JATO Dynamics neobjevují.

 

Právě se děje

Další zprávy