Nejpopulárnější auta současnosti nemusí být drahá. Přehled nejlevnějších SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 3. 2021 6:02
SUV jsou nejoblíbenější kategorií nových aut. A jejich počet neroste jen směrem nahoru k dražším modelům, ale také směrem dolů. Příkladem může být na začátku března představený Hyundai Bayon, jehož cena začíná pod 350 tisíci korunami. V galerii se pak můžete podívat na přehled nejlevnějších nových SUV s cenovkou pod 400 tisíc korun.
Foto: SsangYong

SsangYong Tivoli - 379 900 Kč

Zatímco řada aut v tomto přehledu má pod kapotou přeplňovaný benzinový tříválec, SsangYong vsází i v nejlevnější variantě malého SUV Tivoli na přeplňovanou čtyřválcovou patnáctistovku. Ta má 120 kW a kombinovaná je se šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol. Ve výbavě Eco přijde nejlevnější Tivoli na 379 900 korun.

Ve výbavě vozu nechybí nouzové brzdění, varování před opuštěním jízdního pruhu i udržování jízdního pruhu, čtení dopravních značek, tempomat, elektrické ovládání oken vpředu i vzadu nebo manuální klimatizace. Třeba za rádio je ale potřeba si připlatit.

Také pod 400 tisíc korun: Pod hranici 400 tisíc korun se vejde Tivoli i v prostřední výbavě Style (399 900 Kč), kde už rádio, kožený volant nebo mlhovky nechybí.

 

Právě se děje

Další zprávy