Nejlevnější rodinná kombi: Co nabízejí Octavia, Golf nebo Focus v základní verzi?

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 12. 2020 6:02
Spojení "cena od" značí v automobilovém slovníku základní verzi konkrétního modelu. To znamená většinou nejslabší motor ve spojení jen s nejnutnější výbavou a často také lákavou reklamní vábničku. Právě "cena od" je totiž častým doplňkem některého z reklamních sloganů. Co ale vlastně za nejnižší možnou cenu zákazník dostane? Porovnali jsme takto nejlevnější verze kompaktních kombi.
Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf Variant - 514 900 Kč

Nejnovějším zástupcem v tomto přehledu je Volkswagen Golf Variant v osmé generaci. Ten dostal české ceny teprve nedávno, postupně se také jeho ceník rozšiřuje. Naposledy o základní verzi za 514 900 korun. Výbava nemá žádné specifické pojmenování a pojí se s litrovým tříválcem TSI.

Ten má stejně jako v Octavii 81 kW a pojí se se šestistupňovou manuální převodovkou. Volkswagen udává zrychlení z 0 na 100 km/h za 10,5 sekundy a nejvyšší rychlost 202 km/h. Průměrná spotřeba 4,63 metru dlouhého vozu s rozvorem náprav o délce 2,67 metru je 4,7 až 4,8 l / 100 km. Kufr pojme 611 až 1642 litrů zavazadel.

Základní výbava obsahuje mimo asistenční systémy nebo komunikaci Car2X s jinými auty nebo okolní infrastrukturou také digitální budíky, rádio s dotykovou obrazovkou, automatickou klimatizaci, vyhřívaná přední sedadla nebo startování tlačítkem. I tak ale pro řadu prvků musíte mezi příplatky, nebo rovnou do vyššího výbavového stupně.

Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI
Základní cena 514 900 Kč
Nouzové brzdění S
Udržování v jízdním pruhu N
Tempomat N
Klimatizace S - jednozónová automatická
Rádio S - 5 reproduktorů + 8,25palcový dotykový displej
Kožený volant S + multifunkční
Elektrická okna S - vpředu i vzadu
Přední světlomety LED S
Střešní ližiny S
Litá kola +23 500 Kč (16 palců)
 

Právě se děje

Další zprávy