Nejlevnější auta do zásuvky. Dostupnějších elektromobilů přibývá, nejsou jen do města

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 2. 2022 6:02
Je to trochu paradox. Nabídka elektromobilů s cenou do milionu korun se postupně rozrůstá, poptávka po autech do zásuvky ale klesá. Stále sice ceny elektromobilů nejsou úplně na úrovni podobně velkých aut se spalovacím motorem, oproti situaci před pár lety, kdy i nejlevnější elektrický vůz přišel klidně na 1,5 milionu, je to však jiná písnička. Na nejlevnější elektromobily se podívejte do galerie.

V galerii jsou sériově vyráběné elektromobily, které se dají na českém trhu sehnat do milionu korun. Některé modely mají i dražší verze, ty ale v tomto přehledu zmíněné nejsou. Vždy se jedná o osobní automobily, vynechána jsou elektroauta, která je možné řídit od 15 let. Loni se pak v Česku prodalo 2646 nových elektromobilů, to je o 616 méně než v roce 2020. Lídrem trhu se stala Škoda Enyaq iV se 738 prodanými kusy. Pod tímto odkazem si také můžete přečíst, jak je to s dotacemi na nákup nabíječky pro elektromobil.

Foto: Renault

Renault Zoe - od 745 000 Kč

Nejvyšší výkon: 80 / 100 kW
Baterie: 52 kWh
Dojezd: 395 / 386 km
Rozvor / objem kufru: 2588 mm / 338 l
Prodeje 2021: 76 ks
Cena od: 745 000 Kč
Test: zde

Jeden z celoevropsky nejoblíbenějších elektromobilů před časem zaplnil mediální titulky především nezdarem v bezpečnostních testech Euro NCAP, odkud si odvezl nula hvězdiček z pěti možných. I přes to ale o něj zákazníci v Evropě stojí, loni to byl druhý nejprodávanější elektromobil hned za Teslou Model 3. A v Česku jde o nejlevnější elektromobil, který nespadá mezi ta nejmenší auta do města. Celkem se nabízí ve dvou výkonových verzích, ale jen s jednou velikostí baterie. Dojezd s ní atakuje hranici 400 km, nabíjet ji pak lze nejvýše 50 kW. Dovozce nabízí Zoe ve třech výbavových stupních, všechny se vejdou do milionu korun, a to i bez akční slevy 100 tisíc, která na vůz momentálně platí.

 

Právě se děje

Další zprávy