Tady ušetříte, ale méně než dříve. Nová auta pod 300 tisíc už neexistují

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 7. 2024 6:02
Nové auto pod 300 tisíc? Na českém trhu už jen utopie. I stálice mezi levnými modely zdražily, takže třeba Dacia Sandero stojí bezmála 320 tisíc korun. Spolu s cenami ale často roste i výbava, levná auta už dávno nejsou holátka, byť klimatizace stále není samozřejmostí. Na přehled nejlevnějších aut v Česku se podívejte do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai i20 - 339 990 Kč

Pohodlně se mezi nejlevnější nová auta v Česku vejde Hyundai i20, který ceníkově startuje na 339 990 korunách. Jedná se přitom o verzi doprodávanou ze skladových zásob, kterou i na webu značky stále ještě najdete. Kdo by chtěl i20 z výroby, zaplatí nejméně 359 990 korun za aktuální modelový rok. Obě sumy jsou po započtení akčního bonusu. Pod kapotou je vždy zážehová dvanáctistovka v kombinaci s pětistupňovou manuální převodovkou. Rozdíl je ve výkonu, auta ze skladů budou mít 62 kW, aktuální modelový rok jich má jen 58.

A rozdíly jsou i ve skladbě výbavy nazvané v obou případech Start. Zůstaneme-li u modelů ze skladových zásob, pak lze čekat pomocníka pro jízdu v pruhu, nouzové brzdění, tempomat nebo kožený volant. Prvky jako rádio a klimatizace jsou ale vyhrazené až vyššímu stupni Comfort.

U verze aktuálního modelového roku doplňují tyto prvky rádio a navigace s osmipalcovou obrazovkou nebo zadní parkovací senzory a kamera. Jen klimatizace je pořád součástí až vyšší výbavy Comfort.

 

Právě se děje

Další zprávy