Nejlepší ojetina letošního roku? Podle Britů Škoda Karoq s litrovým tříválcem

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 9. 2022 6:02
Ačkoliv ceny spíše stagnují nebo mírně rostou, jsou ojetá auta stále populárnější. Jak ale najít nejvhodnější ojetinu? Existují různé žebříčky od pořadí dle spolehlivosti až po ztrátu hodnoty. Experti z britského magazínu Auto Express pak také každoročně vyhlašují seznam nejlepších ojetin roku. Letošní pořadí opanovala Škoda Karoq.
Foto: Citroën

Nejlepší ojeté MPV: Citroën Grand C4 Picasso/Spacetourer

Že SUV jasně převálcovala MPV dokazuje řada věcí od nabídky automobilek až po prodeje obou kategorií. Malým dílčím střípkem do skládačky je i fakt, že v různých anketách mají SUV zpravidla více kategorií podle velikosti, MPV musí stačit jedna. Tak jako u nejlepších ojetin podle Auto Expressu. Mezi velkoprostorovými automobily pak uspěl Citroën Grand C4 Picasso, který se před několika lety přejmenoval na Spacetourer a letos v červenci definitivně skončil.

Hlavní výhodou francouzského modelu je samozřejmě vnitřní prostor, a to i ve třetí řadě sedadel, kterou verze Grand nabízela za příplatek (existovalo i menší striktně pětimístné provedení). Sedačky v prostřední řadě jsou navíc samostatné, lze s nimi různě manipulovat a sklápět je. Kromě toho má Picasso rovněž kvalitní interiér a zajímavou paletu motorů v čele s úspornou naftovou šestnáctistovkou.

 

Právě se děje

Další zprávy