Lepší auta koupit nemůžete, tvrdí sami řidiči. Bodují Korejci, uspěla i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 6. 2022 6:02
Ačkoliv řada automobilek osekává počty výbavových stupňů nebo motorizací, samotných modelů je na trhu stále nepřeberné množství. Spoustu zájemců o nové auto tak napadne otázka, jak se v nabídce vlastně orientovat. Například britský magazín Auto Express každoročně vydává přehled nejlepších aut podle hodnocení samotných majitelů. I letos uspěl jeden z vozů Škoda, ještě více se ale dařilo Korejcům.
Foto: Martin Přibyl

9. Tesla Model 3 - 90,73 %

Tesla se především s Modelem 3, který by měl postupně začít doplňovat Model Y, začíná velmi výrazně prosazovat i v Evropě. Útokem bere nejen prodejní žebříčky, kde dokáže čas od času uzmout i dílčí prvenství v některém z měsíců a jde o jasně nejoblíbenější elektromobil na starém kontinentu, ale i hodnocení spokojenosti. Ačkoliv ne vždy bývaly podobné žebříčky silnou stránkou automobilky Elona Muska.

Teď je ale auto střední třídy, vyráběné už od roku 2017 (do Evropy ale přišlo až později), na celkovém devátém místě mezi auty, která Britové rádi vlastní. Důvod? Především elektrické pohonné ústrojí, které kraluje jak dynamice, tak úspornosti. Vysoko je hodnocená také praktičnost nebo bezpečnostní výbava vozu. Jak však dodává Auto Express, výrazně zapracovat by americký výrobce měl na výrobní kvalitě: až 43,6 procenta majitelů totiž nahlásilo, že s autem mělo nějaký problém. "Pokud Tesla vyřeší problémy s kvalitou, bude bojovat o první místo," konstatuje časopis.

 

Právě se děje

Další zprávy