Lepší auta koupit nemůžete, tvrdí sami řidiči. Bodují Korejci, uspěla i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 6. 2022 6:02
Ačkoliv řada automobilek osekává počty výbavových stupňů nebo motorizací, samotných modelů je na trhu stále nepřeberné množství. Spoustu zájemců o nové auto tak napadne otázka, jak se v nabídce vlastně orientovat. Například britský magazín Auto Express každoročně vydává přehled nejlepších aut podle hodnocení samotných majitelů. I letos uspěl jeden z vozů Škoda, ještě více se ale dařilo Korejcům.
Foto: toyota

8. Toyota C-HR - 90,97 %

Kompaktní SUV Toyoty je i přes výrazný design v Česku trochu nenápadné, a to navzdory 446 prodaným kusům za prvních pět měsíců letošního roku. Kvůli ještě větším prodejům sourozenců v podobě Corolly, Yarisu nebo RAV4 se ale autu nedostává tolik pozornosti. Přitom ale jiná Toyota v nejlepší desítce hodnocení spokojenosti není.

Kladných bodů se autu dostává za již zmíněný výrazný vzhled karoserie, který nestárne ani v šestém roce výroby. Tři roky stará modernizace se ho navíc téměř nedotkla. Dalšími světlými body C-HR jsou celková kvalita a spolehlivost, jízdní vlastnosti a hybridní pohonné ústrojí s nízkou spotřebou. Naopak trochu problematická je nabídka vnitřního prostoru, především v oblasti kufru, což je taková malá daň za excentrický vnější vzhled. To stejné platí i pro omezený výhled z auta ven. Za slabinu je označována i vestavěná navigace.

 

Právě se děje

Další zprávy