Lepší auta koupit nemůžete, tvrdí sami řidiči. Bodují Korejci, uspěla i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 6. 2022 6:02
Ačkoliv řada automobilek osekává počty výbavových stupňů nebo motorizací, samotných modelů je na trhu stále nepřeberné množství. Spoustu zájemců o nové auto tak napadne otázka, jak se v nabídce vlastně orientovat. Například britský magazín Auto Express každoročně vydává přehled nejlepších aut podle hodnocení samotných majitelů. I letos uspěl jeden z vozů Škoda, ještě více se ale dařilo Korejcům.
Foto: Seat

10. Seat Ateca - 90,68 %

Desítku nejlepších aut podle britských řidičů otevírá španělské SUV vyráběné v Kvasinách a dvojče Škody Karoq - Seat Ateca. Jeho zatím jediná generace je v prodeji od roku 2016, před dvěma lety prošla výraznější modernizací.

Britové si SUV cení především proto, že za své peníze dostanou dobré auto. Jedná se dokonce o hlavní motivaci ke koupi tohoto modelu. Velmi dobře jsou hodnoceny také jízdní vlastnosti: řízení i celková přilnavost podvozku. Na druhou stranu subjektivní potěšení jízdy není úplně silnou stránkou Seatu, stejně jako třeba provozní náklady.

Tak jako tak Ateca výrazně porazila své dvojče v podobě Škody Karoq. Ta byla ještě loni v nejlepší desítce, teď je až osmnáctá. Celkové hodnocení 89,57 procenta má ale od nějakého vyloženého propadáku hodně daleko. Mimochodem Volkswagen Tiguan, další technicky příbuzný model, je až pětačtyřicátý s hodnocením 87,06 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy